gieu no to faktycznie fart ja to bym musiał pewnie szukać całego kompletu bo troche by dziwnie wygladało ze fotele z przodu dynamic i mają inną tapicerkę niz kanapa z tyłu standardowa ale wygląda to naprawde fajnie. a jeszcze wygodniej napewno się jeździ no i też przymierzam się do kiery z MF razem z lopatkami do DSG to dopiero bedzie frajda :szeroki_usmiech
Dziwne "udarzenie" przy odpalaniu 1,9 TDI - jakieś
Zwiń
X
-
Dziwne "udarzenie" przy odpalaniu 1,9 TDI - jakieś
Witajcie.
Od dłuższego czasu w mojej skodzinie podczas zapalania pojawia się ostre walnięcie - takie dziwne uderzenie. Szukając wcześniej odpowiedzi na tym forum była mowa m.in. o akumulatorze i sprzęgle.
Aku właśnie wymienione na nowe 74/680 i problem nie zniknął. Sprzęgło zachowuje sie OK. Nic nie hałasuje ani podczas pracy ani przy gaszeniu. Czy ktoś miał taki objaw i coś zaradziło temu?
Pzdr
-
-
A przy gaszeniu też słychać stuki? Podjedź do obeznanego mechanika niech posłucha czy to przypadkiem nie koło dwumasowe.Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Ja też tak miałem ale na zimnym silniku na pierwszym paleniu, diagnoza - moje przewrażliwienie. Sprawdziłem sprzęgło, rozrusznik, dwumase, poduszki pod silnikiem.. i wszystko ok.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkfarekA przy gaszeniu też słychać stuki? Podjedź do obeznanego mechanika niech posłucha czy to przypadkiem nie koło dwumasowe.
rozrusznik... jest trop, dzięki
Komentarz
-
-
Alonzo_, Mialem to samo. Kupilem aku bosch S5008 77AH/780A i u mnie pomoglo. Kup aku z wiekszym pradem rozruchowym i bedzie ok Polecam Bosch z serii silver lub centra futura. Zawsze to taniej niz wymiana rozrusznikaJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukanio63Alonzo_, Mialem to samo. Kupilem aku bosch S5008 77AH/780A i u mnie pomoglo. Kup aku z wiekszym pradem rozruchowym i bedzie ok
Alonzo_ - czy czasem samochód nie odpala troszkę dłużej na ciepłym silniku ?. Ja miałem problem z odpalaniem na ciepło można o tym poczytać na forum http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=165 i tak sobie myślę, że jak samochód kręcił dłużej to było właśnie szarpnięcie i uderzenie jakby uszkodzona poduszka silnika. Po zmianie dawki rozruchowej odczuwam lekkie szarpnięcie , ale mniejsze niż wcześniej tylko przy pierwszym odpaleniu samochodu po nocnym garażowaniu.
Komentarz
-
-
Jedździłem 2 lata na aku o niższych parametrach. Problem pojawił sie jakies może pół roku temu, wczesniej było OK. Teraz mam jak napisałem- nówkę 74/680, także sądziłem że taki załatwi problem jeśli to od aku. Nie ma żadnej regularności w tym udarzaniu. Czasami zapala kilkakrotnie jak powinien czasami "uderzenie" jest co chwila. Żadnej reguły. Czasami zdarza się, że ostro j....nie i nie odpali. Jest to krótki obrót i tak jakby w momencie gdy chce już chodzić to walanie i stop, kolejne odpalenie z reguły pali ok wtedy. Gdy odpala bez uderzenia to zawsze zagada, nie kojarze żeby wówczas nie zagadał.
Auto odpala "od strzała". Nie ma sytuacji, że czasami potrzebuje dłuższego kręcenia, czasami krótszego.
Podłaczam sie pod prośbę o info jak moge sprawdzić jakie mam obroty i jak moge je zwiększyć przy użyciu VCDSa.
Dzięki
Komentarz
-
-
witam.
ja miałem takie cos..... i dalej mam niestety.
dzieje sie to najczesciej tylko na ciepłym silniku. wymieniłem juz całem sprzegło z dwumasa, czujnik połozenia wału, akumulator, patrzyłem tez na rozrusznik i nic nie pomogło.
niby fachowcy okreslili ze za duza dawka paliwa przy rozruchu, ale byłem u nich i zmniejszali mi nawet dwukrotnie , wgrywali nawe mapy do sterownika, i nic, dalej to samo. masakra dosłownie , nie wiem czego sie czepic. daj cynk jak tobie sie uda to zrobic
Komentarz
-
-
Panowie! Przeciez macie napisane jak byk. Opcje sa dwie. Albo aku z DUZYM pradem rozruchowym (min. 760A), albo wymiana rozrusznika. Temat walkowany na forum golfa V. Zadne mapy, dawki paliwa itp. -szkoda waszych pieniedzy.
Wiecej informacji tutajJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
oki panowie. wiem o co chodzi, albo aku do wymiany, choc ten co teraz mam nie ma jeszcze roku, pojemność 71 ah, prąd rozruchu 680, i jest zle. rozrusznik był wyciagany, rozbierany na czesci pierwsze, wszystko wygląda oki, tulejki nie maja luzów, hmmm... najlepiej bedzie jak podmienie dobry aku do swojego auta jak juz bedzie oczywiscie zagrzane i sie okaze
a tak informacyjnie sie zapytam , jak to jest, ze skoro pali na zimnym i jest wszystko oki, to jak sie pojezdzi troche, akumulator sie jeszcze podładuje w czasie jazdy od alternatora, to tym bardziej powinien dobrze palic, i prąd rozruchu powinien byc lepszy skoro aku jest ładowany , taie jest moje laickie myslenie, a tu wychodzi na to ze jest inaczej. co wy na to?
Komentarz
-
Komentarz